Sănătatea comunității, o responsabilitate comună

Aici cresc Montessori

Sănătatea fiecărui copil și sănătatea întregii comunități este o responsabilitate semnificativă, pe care o vedem asumată de întreaga comunitate: grădiniță și școală pe de o parte, părinți pe de altă parte.

Prin triajul medical zilnic urmărim la Monterra ca toți copiii să fie apți pentru venirea la grădiniță sau școală. O stare de sănătate bună le permite copiilor să se concentreze la lucrul cu materiale Montessori, să participe cu bucurie la activități. Starea bună de sănătate individuală se traduce apoi în menținerea unui mediu sănătos pentru întreaga comunitate.

Asistenta medicală este responsabilă, împreună cu medicul școlii, de efectuarea triajului medical și este persoana autorizată să permită zilnic accesul copiilor în sala de clasă, pe baza stării lor de sănătate.

În fiecare sediu există asistent medical zilnic, cu program întreg, care asigură un mediu cât mai sigur și sănătos pentru comunitatea de copii.

Educația pentru sănătate completează armonios educația Montessori la Monterra. Prin programul nostru educativ, dedicăm câte o săptămână temelor importante legate de dezvoltarea sănătoasă a copiilor, de exemplu: consumul de fructe și legume, hidratarea, mișcarea.

Periodic, în fiecare comunitate de copii, asistentul medical susține prezentări, propune teme de discuție sau jocuri, despre comportamente, obiceiuri și alegeri sănătoase.

Biblioteca fiecărei clase cuprinde cărți care completează educația pentru sănătate. La colțul de lectură copiii se pot împrieteni cu obiceiuri și alegeri sănătoase, prin intermediul personajelor desenate.

Echipa Monterra

 

 

 

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn