Acomodarea

Prima ieșire a copilului din mediul familiei către universul mai lărgit, al comunității – creșă sau grădiniță, reprezintă o tranziție majoră în viața acestuia. De aceea considerăm esențial parteneriatul între părinți și grădiniță care să-i ofere copilului întreaga siguranță de care are nevoie pentru a intra cu zâmbetul pe buze în sala de clasă.

Prin respectul față de nevoile emoționale ale copilului, integrarea cu blândețe în noul context și acomodarea treptată oferim copilului încrederea și siguranța necesare pentru a intra natural în noul mediu. Se produce astfel un transfer de încredere pe care copilul îl absoarbe firesc și care îi conferă mari beneficii în ceea ce privește stima de sine şi încrederea în forțele proprii.

La Monterra facem ca această tranziție şi adaptare la mediul cel nou să decurgă cât mai lin şi ne asigurăm că fiecare copil se simte în siguranță, respectat şi iubit.

Durata perioadei de acomodare variază, fiecare copil având ritmul său. Unii pot fi bine, siguri pe ei din primele zile, în timp ce alții au nevoie de o perioadă mai îndelungată pentru a se deschide cu tot entuziasmul. Înțelegem nevoia de timp pentru a se adapta și știm că durează până când copiii înțeleg mersul lucrurilor şi ajung să se simtă siguranță, în largul lor. Respectăm ritmul de acomodare al fiecărui copil în parte și nu grăbim lucrurile.

În primele săptămâni

gradinita cresa particulara privata montessori bucuresti
gradinita privata montessori bucuresti

Cum ajută mediul

Cum ajută atmosfera

cresa particulara montessori
gradinita cresa particulara privata montessori bucuresti

Rolul părinților