Monterra

Misiunea Monterra a început în anul 2010De atunci oferim un program educaţional integrat şi complet, bazat pe principii Montessori.  

Montessori este o alternativă educaţională recunoscută în România prin Legea Educației și are un Curriculum propriu, aprobat prin Ordin de Ministru pe intervalele de vârstă 3-6 ani şi 6-12 ani. 

Am început în 2010 educația cu blândețe, fără pedepse, fără recompense la Monterra cu o clasă de grădiniță. Am crescut treptat, încurajați și susținuți de părinții care cu văzut valoarea pe care o aducem în viața copiilor lor. Astăzi Grădinița Monterra este acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale în alternativa Montessori. 

Am continuat firesc cu excelența în educație, alegând cel mai bun parcurs educațional pentru fiecare copil și din 2014 am deschis Școala Primară Monterra, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale în alternativa Montessori din 2022.  

Credem că am acumulat suficientă experiență și că avem destule resurse să îmbrățișăm o nouă provocare: am autorizat Gimnaziul Monterra și începem din septembrie 2024! Astfel, copiii pot beneficia de continuitate la Monterra, până în clasa a VIII-a. 

Copilul se află în centrul activităţii noastre, iar în relaţia cu el nu folosim recompense sau pedepse, transmitem mesaje pozitive şi cultivăm relaţiile bazate pe prietenie, încredere şi respect reciproc. Pentru noi educaţia este un parteneriat Monterra – Părinţi – Actori Sociali, având Copilul în centru, prin care contribuim la construirea unui proces de educaţie care să le ofere copiilor şansa unei dezvoltări naturale spre împlinirea potenţialului uman imens al fiecăruia.

Considerăm că Bunătatea este contagioasă şi Monterra este modul nostru de a aduce o contribuţie pozitivă la dezvoltarea societăţii. Putem creşte împreună copii fericiţi şi împliniţi.

La Monterra

Comunicarea ESPERE®

Fondatori – Anca Trifu

Fondatori – Ramona Oros

Fondatori – Alin Oros