A fost odată că niciodată Bucureștiul anului 2010. Atunci a apărut ideea de a crea Monterra, cu o clasă de grădiniță. Cu mult curaj, ideea a devenit realitate. Și nimic nu a mai fost la fel de atunci în București. 🙂 Ne aducem aminte că ne amuzam împreună cu părinții care ne spuneau că unul dintre punctele slabe ale Monterra este faptul că nu oferă și gimnaziu. 🙂 🙂

Credem că 12 ani este o vârstă potrivită să mergem mai departe, că am acumulat suficientă experiență și că avem destulă competență să îmbrățișăm o nouă provocare: gimnaziul Monterra.

Din septembrie 2023 deschidem clasa a V-a Monterra! Astfel, copiii pot beneficia de continuitate la Monterra, până în clasa a VIII-a.

Ceea ce facem astăzi la Monterra este o educație bine echilibrată: o combinație de experiențe concrete, în ritmul fiecărui copil, într-un cadru de colaborare și cooperare, în care învățarea are loc cu bucurie și entuziasm, pentru a întreține dorința și bucuria de a învăța pe tot parcursul vieții (lifelong learning). Copiii devin adulți cu adevărat capabili, conectați la ei înșiși, la familie, prieteni, comunitate și la o lume care are nevoie de cunoștiințele și talentul lor.

La Monterra oferim o educație de excepție care îi ajută pe elevi să atingă adevăratul lor potențial: profesorii îi sprijină să-și urmeze interesele și pasiunile, dar și să-și dezvolte abilități puternice în sfera academică, leadership, auto-disciplină, responsabilitate, independență, inițiativă.
La Monterra acordăm timpul necesar să cunoaștem fiecare elev și fiecare familie. Lucrăm împreună, pornind de la interesele copilului și construim cel mai bun parcurs educațional pentru fiecare elev.

Învățarea de face în context, pe baza unui curriculum integrat. În sala de clasă teoria se îmbină cu practica, abstractul este înlocuit de concret, totul se pune în relaţii, iar părțile separate se coordonează şi îmbină într-un întreg funcţional, unitar şi armonios. Mintea copilului caută înțelesul, contextul, apelând la conexiuni și relații, legând noile informații cu experiențele trăite sau cunoștințe deja însușite.

Creștem Împreună Copii Împliniți este un concept unic pe piața românească, Școala Monterra îmbinând educația Montessori și metoda de comunicare Espere pentru a hrăni Copilul ca Întreg.
Dezvoltarea emoțională și socială a copilului este parte integrantă din Curriculum Montessori, iar disciplina activă și abordarea non-agresivă a conflictelor sunt parte integrantă din creșterea sănătoasă la Monterra. Acestea completează educația academică, creând un mediu fără bullying, contribuind la dezvoltarea capacitatățîi elevilor de a deveni împliniți și a avea propria contribuție în această lume.

Starea de bine a Copilului este centrală în activitatea noastră. Părinții ne spun că observă bucuria cu care elevii vin la școală și entuziasmul lor pentru învățare.

Contexul de învățare, mediul, comunitatea sprijină copilul să găsească în mod firesc, natural propriul răspuns la întrebarea Cine sunt eu? sau Ce e bine și ce e rău?

Prin educația de la Monterra, copiii dobândesc și dezvoltă abilitățile esențiale pentru a deveni adulți de succes în lume, oricum ar arata lumea în viitor.