Copiii sunt educatori

Aici cresc Montessori

Credem că e nevoie de o întreagă comunitate ca să crești şi să educi un copil. Copiii, educatorii și profesorii, părinții sunt cu toții parteneri în acest proces de ghidare a copilului spre atingerea propriului potențial.

Principalul loc de formare al copilului este acasă şi vedem grădinița și școala un partener al părinților în procesul de educație. Părinții au responsabilități majore în procesul de învățare şi de dezvoltare al copilului și credem că toți copiii au nevoie de o familie iubitoare şi care să îi susțină moral.

La Monterra creăm contexte în care copiii și familia – părinți, bunici, petrec timp valoros împreună, de exemplu Ziua mamei, Ziua tatălui, Ziua bunicilor, serbările de sfârșit de an, Prietenul secret. Copiii sunt educatori este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente, atât de copii, cât și de părinți.

Evenimentul are loc în clasele Montessori, unde pentru o zi părinții devin elevi, iar copiii devin profesori care fac prezentări de materiale. Părinții preiau cu emoție și răbdare rolul de copil și predau toată încrederea noului lor profesor 😊. Unii părinți se declară uimiți să descopere copiii un pic diferiți: foarte siguri pe ei sau foarte fermi cu privire la regulile clasei: „punem materialul la loc, pe raft”, „te rog să aștepți să închei prezentarea”.

Evenimentul este o ocazie pentru părinți să descopere mediul pregătit Montessori prin ochii propriilor copii, care prezintă cu bucurie musafirilor de ocazie spațiul lor, spațiul clasei: arii curriculare, materiale sau regulile clasei. Copiii preiau cu emoție rolul de educator, dar intră apoi cu naturalețe în ritmul prezentării susținuți, la nevoie, de educatorul Montessori. Cel adult 😊.

Activitatea are și darul de a spori încrederea în sine a copilului. Rezultatul îl face pe copil să simtă și să gândească cu toată ființa lui:

❤ Eu pot!

❤ Eu reușesc!

Când copiii trăiesc înconjurați de iubire, ei cresc cu sentimentul că pot și că merită.

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn