Povești din echipa Monterra

Se aseamănă oare basmele pe care le citeam cu mare plăcere în copilărie și poveștile din echipa Monterra?

Poveștile noastre nu sunt cu zmei și zâne 😊, dar ele vorbesc despre aventura și drumul plin de descoperiri al fiecărui erou; ajutoarele primite la timp, nu sunt sub forma unui cal năzdrăvan sau a unei perii fermecate, ci sub forma încrederii, încurajărilor, unei îmbrățișări primite la momentul potrivit; eroii nu trec prin provocări de viață și de moarte singuri, ei sunt ascultați, ghidați, susținuți într-un mediu hrănitor, potrivit pentru creștere și dezvoltare. Și se bucură de fiecare reușită.

Vă dezvăluim câteva povești adevărate din echipa noastră, de-a lungul timpului, de azi și de ieri.

Povestea ei în Monterra a început când avea 20 de ani. Și iat-o la 28 de ani tot aici. Își aduce aminte, zâmbind, că atunci știa doar că vrea să lucreze cu copiii. Nu știa absolut nimic despre educația Montessori, dar odată ce a descoperit-o a fost pur și simplu fascinată de materiale, de această pedagogie, de metoda de comunicare cu copilul.

Apoi cineva a observat entuziasmul ei, curiozitatea și potențialul: a primit o bursă Monterra de studiu și a urmat cursul de Educator Montessori – diplomă AMI.

Astăzi este recunoscătoare că a avut oportunitatea să descopere educația Montessori la cel mai înalt nivel!

Acum simte că poate oferi copiilor unele dintre cele mai valoroase daruri: puterea de a intra în lume fără teamă și puterea de a crede în ei înșiși.

Puteri pe care le-a descoperit, la rândul ei, la Monterra.

gradinita cresa particulara privata montessori bucuresti oferta

Și-a descoperit vocația încă de la vârsta de 13-14 ani, atunci când a decis să urmeze cursurile liceului pedagogic. A devenit mai târziu educator în sistemul tradițional. La un moment dat, unul dintre părinți i-a recomandat un post de educator Montessori, sigur fiind că această pedagogie i se potrivea foarte bine.

A început să se documenteze despre această metodă alternativă, a mers pentru observare la o clasă Monterra și este de atunci parte din echipa noastră. Ne plac întâmplările fericite! 🙂

Confirmarea că este omul potrivit în locul potrivit a venit atunci când a primit o bursă Monterra de studiu și a urmat cursul de Educator Montessori – diplomă AMI. Își aduce aminte că absolvirea cursului a venit cu un moment de schimbare interioară fabuloasă și de împlinire.

Este fericită atunci când se poate așeza să observe copiii cum își manifestă dragostea și grija pentru nevoile lor, pentru colegi, pentru adulții sau mediul clasei, dintr-un motiv foarte simplu: pentru că vor, că pot sau pentru că așa simt.

Tânăra timidă a candidat pentru un post la Monterra. Știa doar că vrea să lucreze cu copiii, că așa poate contribui la o lume mai bună.

Povestește cu plăcere despre cum a descoperit lumea Montessori la Monterra, înconjurată de colegele ei, într-o atmosferă plină de căldură și răbdare.

A avut acces la resursele necesare, a primit susținere și încredere. Ghidată cu blândețe, a fost acceptată nu doar pentru ceea ce era, ci pentru ceea ce putea deveni într-un mediu hrănitor.

După 8 ani este tot aici, sigură pe sine, cu sentimentul că ceea ce face în fiecare zi este foarte valoros.

Simte că astăzi poate schimba lumea. Și că este în puterea ei să schimbe viitorul prin ceea ce face cu plăcere și ceea ce dă sens vieții ei profesionale.

Povestește emoționată despre scrisoarea primită de la o fetiță care s-a mutat împreună cu familia într-un alt oraș. În ultima zi, a primit o scrisoare de la părinți, în care erau așternute atâtea cuvinte de mulțumire, de recunoștință și apreciere, încât a fost copleșită până la lacrimi.

Părinții scriau că nu știu exact cum ar putea să mulțumească suficient ori să răsplătească vreodată grija și dragostea pe care copilul lor le-a primit la Monterra.

Și parcă nu erau destule emoții în inimă și lacrimi în ochi, fetița a declarat într-o îmbrățișare că O. va rămâne mereu în sufletul și amintirea ei ca cea mai bună “aducătoare” și prietenă.

Deși s-a încheiat cu lacrimi, este o poveste cu final fericit. Astfel de povești ne aduc aminte despre sensul și scopul a ceea ce facem zi de zi, fiecare dintre noi, la Monterra.