De ce gradinita Montessori 2

Maria Montessori a pus bazele metodei care îi poartă numele acum aproximativ 100 de ani, fiind un pionier al educației timpurii. Ea a observat copiii: ce îi atrage, cum reacționează la diverși stimuli, care sunt condițiile care îi fac să se dezvolte favorabil și s-a lăsat îndrumată de ei. Așadar, principiile pe care le-a enunțat Maria Montessori nu sunt teorii abstracte, ci rezultatul direct al unei bogate experiențe concrete. Strategiile ei de predare și descoperirile legate de psihologia copiilor au revoluționat educația copiilor din întreaga lume. 

Un element fundamental al acestei metode este că abordează copilul în totalitatea sa şi îl vede ca pe o persoană care învaţă în mod natural şi e interesată de progresul său.

Metoda Montessori s-a răspândit rapid pe tot globul și este considerată astăzi un reper în ceea ce privește principiile educației moderne. Sistemul de educație a fost testat și îmbunătățit peste 100 de ani, pe toate continentele.

Știai că fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, membrii casei regale din Marea Britanie, scriitorul Gabriel Garcia Marquez, chef Julia Child, fostul președinte al USA Barack Obama sunt doar câteva dintre personalitățile care au fost educate în sistem Montessori?

Studiile științifice recente asupra capacităţilor cognitive, sociale şi emoţionale ale copiilor validează principiile şi vin în completarea viziunii Montessori asupra copilului. Astăzi, munca Mariei Montessori este continuată de Asociația Internațională Montessori (AMI), înființată chiar de ea în 1929, pentru a continua tradiţia şi a urmări implementarea corectă a principiilor Montessori.

Ce este Montessori?

gradinita cresa particulara montessori
gradinita privata montessori bucuresti

De ce Montessori?

De ce Monterra?

gradinita cresa privata particulara montessori bucuresti