Recicleta și Uleiosul la Monterra

Aici cresc Montessori

In urma intalnirilor pe care le-am avut cu reprezentantii Recicleta si Uleiosul, revenim cu detalii legate de munca lor si de modalitatea in care putem ajuta la reciclarea deseurilor, intr-un mod cat mai corect. Va reamintim ca, incepand din luna ianuarie, avem in fiecare dintre cele trei sedii recipiente speciale pentru reciclare, recipiente in care va invitam ca impreuna cu copii (pe care ne dorim sa-i implicam activ in acest demers) sa ne aduceti materiale care pot fi reciclate. Puteti afla mai multe despre acest demers aici.

 

Cei de la Uleiosul ne-au explicat modalitatea prin care acest deseu- Uleiul- dauneaza mediului si modul prin care noi putem ajuta la reciclarea lui. De asemenea, ne-au propus diverse activitatii pe care le putem organiza cu copii. Vor veni la noi si vom face impreuna cu copii experimente interesante, iar cand afara va fi destul de cald vom putea merge in parc sa ne plimbam cu cargobicicletele.

Am aflat ca tot uleiul pe care noi il strangem ajunge in Austria, la o firma care se ocupa de transformarea lui in biodiesel si ceea ce ramane dupa prelucrare se transforma intr-un sapun foarte fin. Ne-au explicat ca se poate recicla orice fel de ulei, doar ca uleiul de palmier trebuie depozitat separat de alte tipuri de ulei, deoarece acesta se intareste.

Am aflat ca nu numai prin reciclarea uleiului ajutam comunitatea cat si prin faptul ca am ales aceasta forma de reciclare, deoarece modalitatea de transport aleasa este nepoluanta ( cargobicicletele) iar conducatorii cargobicicletelor provin din grupuri sociale vulnerabile.
––––––

Cei de la Recicleta ne-au explicat cum deseurile sunt stranse de catre ei din mai multe locatii si apoi sunt transportate la firma Cami Comexim, care se ocupa de procesul de reciclare.

Ne-au explicat cum si ce putem recicla:
  • coli de hartie
  • ziare si reviste dar nu din cele cu coperta plastificata
  • carton exceptie facand dosare cu sina, cutiile de lapte sau suc si cofrajele de oua
  • plicurile dar nu cele cu insertie de plastic
  • sticlele de plastic dar nu cele folosite pentru produse cosmetice sau detergenti
  • doze de aluminiu
Am aflat ca si ei folosesc transportul cu cargobicicletele, iar conducatorii lor sunt proveniti din grupuri sociale vulnerabile (colaboreaza cu SOS Satele Copiilor).

Au fost foarte incantati cand au aflat ca noi ne ocupam de reciclare creativa in timpul programului de dupa amiaza, mai ales ca atat copii cat si parintii au participat si participa activ la acest program, foarte important pentru comunitatea noastra.

Vom afisa mai multe informatii despre aceste actiuni si vom reveni cu poze atunci cand cargobicicletele ajung la noi pentru incarcare.

Asteptam in continuare parintii cu materiale care pot fi reciclate, materiale care pot fi aduse in orice zi si care pot fi lasate in cosurile special amenajate in sediile noastre.

Astfel ii vom putea invata pe copii cum sa aiba un mediu mai curat, o viata mai frumoasa si vor intelege mai bine importanta noii valori adaugata comunitatii noastre – Ajutor.

 

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn