Înfiinţată în 2010, Monterra este o şcoală şi grădiniţă Montessori ce oferă un program educaţional integrat şi complet, bazat pe principii Montessori, acoperind 3 niveluri de învăţământ: anteprescolar, preşcolar şi primar (autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale). Ne dorim să promovăm educaţia Montessori de calitate, atât în rândul comunităţii noastre de părinţi cât şi în rândul publicului larg şi ne-am propus să construim o comunitate bazată pe pasiunea noastră pentru această metodă şi comunicarea ESPERE. Oferim pedagogie Montessori autentică, abordare personalizată pentru fiecare copil în parte (în funcţie de nevoile şi interesele sale) şi un mediu de lucru primitor, securizant şi stimulant pentru copil. Cadrele didactice au cursuri AMI (Association Montessori Internationale) de cel mai înalt nivel și întreaga echipa este instruită în metoda ESPERE de comunicare, pentru a construi relaţii sănătoase cu cei din jur.

La Monterra copilul se află în centrul activităţii noastre iar în relaţia cu el nu folosim recompense sau pedepse, transmitem mesaje pozitive şi cultivăm relaţiile bazate pe prietenie, încredere şi respect reciproc. Pentru noi educaţia este un parteneriat (Monterra – Părinţi – Actori Sociali), având Copilul în centru, în care toate părţile implicate contribuie la construirea unui proces de educaţie care să le ofere copiilor şansa unei dezvoltări naturale spre împlinirea potenţialului uman imens al fiecăruia. Clienţii noştri sunt părinţii iar beneficiarul real şi final al serviciilor noastre este Copilul.

Construim o comunitate Montessori în care părinţii şi educatorii să apeleze la limbajul inimii pentru a dezvolta în fiecare copil încrederea în sine, independenţa şi plăcerea de a învăţa care să îl însoţească întreagă viaţă. Considerăm că Bunătatea este contagioasă şi Monterra este modul nostru de aduce o contribuţie pozitivă la dezvoltarea societăţii.

Credem că putem creşte împreună copii fericiţi şi împliniţi.