“ Oferă-i copilului timp liber pentru a-şi alege activităţile. Acest timp îl motivează să-şi dezvolte creativitatea.” Maria Montessori

Programul Școala după Școală se desfășoară de luni până vineri în intervalul 16:00-18:00.

Obiectivele noastre sunt să fim alături de copii în drumul lor către cunoașterea de sine, de conectare prin acceptare și joc, de cultivare și stimulare a creativității prin activități de artistice şi de bricolaj.

Structura progamului Școală după Școala cuprinde următoarele activități:

Clubul de lectură și poezie – încurajăm copii să citească, intrăm în lumea magică a poveștilor, exersăm și ne dezvoltăm creativitatea, scrisul și modul de exprimare prin relatarea poveștilor în caietul de lectură. Copiii sunt atât povestitori cât şi scriitori ai propriilor povești.

Călătorie în jurul lumii – în fiecare săptămână discutăm despre o țară din prisma aspectelor demografice, istorie, cultură, artă, obiective turistice, artă culinară și realizăm diverse obiecte specifice ţării respective.

Oameni cu o Pasiune – povestim despre oameni care au facut din pasiunile lor un mod de viață, o modalitate de a schimba lumea în bine. Această activitate este structurată astfel încât să aducem în discuție atât viața cât și realizările persoanei respective. În prima parte cu ajutorul lecturii, a suportului vizual și auditiv, vorbim despre viața personalității respective, iar apoi prin pictură, desen, bricolaj sau experiment realizăm un lucru care ne-a inspirat din viața acelei persoane. Vom aborda diverse domenii, de la muzică la tehnologie, de la matematică la dans.  Această activitate este o adevărată călătorie prin viața unor personalități fascinante, oameni pentru care nemurirea pare a fi sinonimă cu ideea unei pasiuni atât de vie, că doar povestind despre ea devine dintr-odată extrem de palpabilă.  Ne propunem să avem şi invitaţi la clasă care să împartăşască pasiunea lor copiilor.

Activități de stimulare a creativității – ne conectăm cu imaginația și spiritul creativ și realizăm diferite creații prin pictură, modelaj, quilling, origami și bricolaj. Stimularea creativității aduce beneficii uimitoare. Creativitatea îi va ajuta pe copii să fie mai flexibili, să găsească soluții out the box, trezește bucuria, optimismul și autenticitatea, aduce relaxarea și oferă sentimentul magic de libertate în gândire și exprimare.

Jocuri de echipă – scopul jocurilor este să cultivam copiilor spiritul de echipă, acceptarea, toleranța, abilitatea de a dezvolta strategii, capacitatea de concentrare și atenție. Jocurile sunt atât de interior gen Fazan, Țomapan, Ascultă lumea, Nimerește cuvântul, Dirijorul, Mozaic, Tangram, Geomatix, cât și jocuri în aer liber gen Rațele și Vânătorii, Baschet, Fotbal, Șotron etc.

Grădina Școlii – din dorința de a implica copiii în activităţile de lucru în natură am convenit ca ziua de vineri să ne-o petrecem în curte şi să ne implicăm activ în amenajarea spaţiului verde. Curățăm curtea, tăiem crenguțele uscate, plantăm flori și răsaduri, udăm și îngrijim plantele etc.

La Școala după Școală ne propunem să fim alături de copii în drumul lor către cunoașterea de sine, să creștem împreună și cum spunea Maria Montessori “Nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”