• Fondator Monterra
  • Psiholog și psihoterapeut
  • Pedagog Montessori cu diploma 6-12 ani (în curs de absolvire)

Sunt Ramona Oros, fondator Monterra.

Monterra a pornit în decembrie 2010 de la un imbold pe care multe mame îl simt în momentul în care caută grădinița potrivită pentru copilul lor. “Daca aș face eu o grădiniță, aș ști exact cum ar trebui să arate”. Am avut norocul ca pentru Maria să fi găsit grădinița despre care nici măcar nu știam că ar putea să existe. La recomandarea unei prietene am ajuns într-o grădiniță Montessori în București, la începutul lui 2008. Aici le-am întâlnit pe Mariana Uliță și pe Ana Maria Brezniceanu, de la care am învățat despre Montessori. Am fost atrasă de pasiunea lor și iubirea lor nemarginită pentru copii. M-am bucurat că Montessori respecta toate cerințele mele de confort emoțional, adresare plină de respect și ideea de a pune copilul cu adevărat în centrul activității educative. M-am bucurat de oamenii minunați pe care i-am întâlnit aici și de certitudinea că Maria este în cel mai bun loc pe care i l-aș fi putut oferi.

Mai departe, atunci când Ștefan a ajuns la vârsta grădiniței, dorința mea de a construi o grădiniță s-a întâlnit cu dorința surorii mele de a își schimba cariera, și așa s-a născut Monterra. Ideea de Montessori și ideea de ESPERE s-au împletit în ceea ce a devenit conceptul educațional Monterra.

Este Monterra grădinița pe care am visat să o construiesc când Maria avea 3 ani? Nu. Este Monterra grădinița la care m-am gândit când am pornit cu ea în minte în 2010? Nu. Este mult mai mult de atât și mă bucur din plin de toată aventura ultimilor 7 ani. Monterra este de trei ani și Școala Monterra, iar asta este o bucurie neașteptată.

Urmez în prezent cursul Montessori 6-12 ani și mă uit plină de curiozitate la ce ne rezervă viitorul.

Vă invit alături de noi să creștem împreună Montessori!